tiistai 22. maaliskuuta 2016

Värjäytyminen

Tein sen toistamiseen, ihan huomaamatta.... onnistuin saamaan kojeisiin punaruskeat reunat, kun en päässyt heti pesemään hampaita ruokailun jälkeen. Ei ollut matkassa hammasharjaa, kun ihan vain pikaisesti poikkesimme pitkän päivän päätteeksi lasten kanssa mäkkäriin. Söin jonkun mukaihanan deluxe-hampparin, jonka sakeanpunainen soosi pinttyi ikävästi braketteja reunustaviin kumilenkkeihin. Huomenna - jos menee niin kuin suunniteltiin - saan näistä nököttimistä luopua ja sitten ei enää ole huolta värjäytymisestä.
Ensimmäisellä kerralla värjäytymät tulivat kookos-currykastikkeesta, joka ei ollut edes kovin keltainen. Silti väri imeytyi lenkkeihin. Kun siis alussa saatte ohjeet kaikista vältettävistä ruoka-aineista, niin   t o t e l k a a   n i i t ä !.

Ja sitten se hammaskivi. Terveyskirjasto kertoo hammaskiven olevan tavallaan kivettynyttä plakkia. Ja plakkihan puolestaan on hampaiden pintaan päivän mittaan kertyvää bakteeripeitettä, joka poistuu ainoastaan mekaanisesti harjaamalla.
Syljen kalsiumyhdisteet vaikuttavat sitten varsinaisen hammaskiven syntyyn ja herkkyys hammaskiven kehittymiseen on yksilöllistä. Toisille hammaskiveä kehittyy vain paljon herkemmin kuin toisille.

Olen harjannut hampaita tämän oikomishoitojakson aikana noin 3-7 kertaa vuorokaudessa ja silti hammaskiveä on päässyt syntymään.

Huomenna se(kin) poistetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti