tiistai 8. syyskuuta 2015

Muottien otto hampaista

Syyskuun eka päivä kävin taas vastaanotolla. Tarkoituksena oli ottaa jäljennökset hampaista ja niin tehtiinkin. Toimenpide tuntui miltei yhtä kurjalta kuin aikaisemminkin nuoruuteni oikomishoidossa, mutta kestin kuin aikuinen nainen, vaikka sydän jyskyttikin voimakkaasti ja veri kohisi korvissa.

Kai Karlsson tiimeineen oli tehnyt suunnitelman, jonka mukaisesti alaleuastani poistetaan yksi hammas. On ihan jo maalaisjärjelläkin ajateltuna varsin suuritöinen operaatio saada 6mm leveä hammas mahtumaan 2mm leveään koloon. Sain ajan syyskuun loppuun hampaan poistoon Karlssonin kollegalle Hannu Vartiaiselle. Jännään sitä poistoa nyt aivan kamalasti. Koskaan ei ole minulta irrotettu hammasta ja vaikka kuinka järki sanoo sen olevan tosi pikainen operaatio yksijuurisen pienen hampaan ollessa kyseessä, perhosparvi lentelee vatsassa ihan pelkästä ajatuksesta.

Olen tässä nyt parin viikon aikana ottanut puheeksi oikomishoitoon ryhtymiseni. Moni on katsonut minua hämmästyneenä, että miksi ihmeessä, mutta toisaalta ymmärtänytkin asian hyvin. Olen nyt 41-vuotias ja yhtään ei ole liian myöhäistä sijoittaa itseeni tässä vaiheessa.

Leuka pystyssä ryhdyn tähän. Ilolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti